Hopp til hovedinnhold

Holmenkollsøndag

Tradisjonen tro var Hans Majestet Kongen og flere andre medlemmer av Kongefamilien til stede på Holmenkollsøndagen. De fikk se hopp både for kvinner og menn - og at Therese Johaug utklasset sine konkurrenter på damenes 30 kilometer. 

17.03.2013

Kong Harald hadde følge av Hennes Majestet Dronningen, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen, Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra, Prins Sverre Magnus og Prinsesse Astrid, fru Ferner under hopprennene i dag. 

Utklassing på 30 kilometer

Før hopprennene sto siste langrennsdistanse på programmet. Og det var aldri noen tvil om hvem som skulle gå av med seieren under damenes 30 kilometer fellesstart i dag. Therese Johaug gikk hardt ut og ledet hele løpet gjennom. Hun passerte mål med god margin til nærmeste konkurrent, Justyna Kowalczyk, som likevel vil vinne årets verdenscup på kvinnesiden. 

Historisk i hoppbakken 

For første gang hoppet også damene verdenscup i Holmenkollen i dag. De avsluttet sin cup med dagens renn, og det er det første som har gått i stor bakke. Sarah Hendrickson tok den historiske førsteplassen med et hopp på 129 meter i siste omgang. Japans Sara Takanashi ble nummer to. Anette Sagen ble beste norske med åttende plass.

I herreklassen ble det delt førsteplass til Gregor Schlierenzauer fra Østerrike og Polens Piotr Zyla. Anders Jacobsen og Tom Hilde ble best av de norske herrene i dag, med henholdsvis femte og niende plass.

Schlierenzauer ble også tildelt Holmenkollmedaljen i dag, norsk skisports høyeste utmerkelse. Østerrikeren fikk medaljen for sin karrierere som fram til i dag omfattet blant annet tre individuelle VM-gull, inkludert ett i Holmenkollen og 48 seiere i verdenscupen.

 

Hans Majestet har også fulgt kombinert og langrenn fredag og lørdag - fredag i følge med Prinsesse Astrid, fru Ferner.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook