Hopp til hovedinnhold

Besøkte Ullevålsveien skole

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Ullevålsveien skole i dag, en av Oslos eldste spesialskoler. Her fokuseres det på kjernefag - men med en mer praktisk tilnærming.

21.03.2013

Det var sol og kaldt vær da Kronprinsessen ble ønsket velkommen til Ullevålsveien skole av Oslos ordfører Fabian Stang, rektor Tone van der Blom og elevrådsformann Mohammad Abbas.

På personalrommet informerte rektor om skolens historie, som strekker seg tilbake til 1898. Skolen i Bolteløkka Allé har elever fra 3. til 10. klasse – totalt 52 elever. Det er en kommunal spesialskole for barn med generelle lærevansker. Rektor viste til at det i år er et aldri så lite jubileum siden skolen tok i bruk sine nåværende lokaler i 1913.

Elevene underholdt

I skolens festsal ventet 100 elever, lærere og besøkende. Det var forberedt et lite program med hilsener og video, og noen av skolens elever imponerte med sang og rapping av «Den finaste eg veit», «Tenke sjæl» og «Vestkantsvartinga».

Kronprinsesse Mette-Marit holdt en kort hilsen til elevene. Hun sa det var fint å komme tilbake til skolen som hun hadde besøkt med Kronprinsen den gangen de bodde i nabolaget.

Spørsmål fra elevene

«Liker du fotball? Hva hadde du likt å jobbe med hvis du ikke var Kronprinsesse? Hvordan var det å møte Barack Obama?» Tre av elevene hadde spørsmål til Kronprinsessen.

Kronprinsessen sa at hun nok var mer glad i volleyball, som hun spilte da hun vokste opp, og at hun kanskje hadde jobbet med bøker. Møtet med Barack Obamas kone, Michelle Obama, var vel så spennende som møtet med presidenten, kunne Kronprinsessen fortelle, og pekte på Michelle Obama som et forbilde.

Annen tilnærming

Kronprinsessen avsluttet besøket hos klasse 9A, som hadde matematikk på timeplanen. Ullevålsveien skole legger mest vekt på kjernefagene norsk og matematikk, men med en mer praktisk inngang. Det er ofte ekskursjoner ut – eller besøk til bedrifter og museer.

At det legges til rette for at ungdom kan bruke sine muligheter og ta ut sitt potensial er fokus for arbeidet Kronprinsessen er engasjert i gjennom Kronprinsparets fond. Fondet samarbeider med prosjekter som ønsker å gjøre en forskjell for unge mennesker i Norge.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook