Hopp til hovedinnhold

Primærmedisinsk Verksted

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Kirkens Bymisjons Primærmedisinsk Verksted (PMV) i dag. Her utvikles det aktiviteter og metoder for helsefremmende arbeid i et flerkulturelt fellesskap.

03.04.2013

Kronprinsessen ble hilst velkommen av generalsekretær Sturla Stålsett og daglig leder Inger Johanne Aas da hun ankom senteret i Motzfeldts gate på Grønland i Oslo.

Matlaging

Sammen med Oslos ordfører Fabian Stang gikk turen til kjøkkenet, der en kokegruppe treffes fast hver onsdag. Gruppens leder, Samira Musawi, og de andre damene fortalte om sine møter over grytene, og kunne også fortelle at med språklig bakgrunn i både kurdisk, persisk og arabisk, ble det til at praten gjerne gikk på norsk dem i mellom.

Kronprinsesse Mette-Marit fikk også smake på noe av dagens produksjon: Kylling-Pfetha - en rett fra Syria med kylling, oljestekt brød, yoghurt og valnøtter, persille, hvitløk og sitron.

Brobyggere

Senteret fungerer som brobygger mellom det norske samfunnet og ulike innvandrermiljøer, og rekrutteringen til senteret skjer mye gjennom nettverk, der de som allerede er med henter inn sine venner og kjente.

Etter besøket på kjøkkenet, fikk Kronprinsessen og ordføreren en orientering om prosjektet «Brobygger'n», der målet er å skape økt forståelse og tillit mellom innvandrerfamilier og barnevernet. 

Ruth Paintsil orienterte også om det forebyggende Hiv/Aids-arbeidet senteret driver blant ungdom.

Primærmedisinsk Verksted

I over 10 år har Primærmedisinsk Verksted tatt del i integreringsarbeidet rettet mot minoritetskvinner i Oslo. Senteret har både opparbeidet seg en sentral og viktig rolle hos flere innvandrergrupper, og et bredt kontaktnett i det norske samfunnet. Dette gir gode forutsetninger for å bidra til større forståelse og evne til å formidle viktig informasjon mellom målgruppen og det norske samfunnet forøvrig.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook