Hopp til hovedinnhold

- Dignity is the beginning of change

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i dag på «Dignity Day» på Asker videregående skole i Akershus – sammen med 18 veiledere fra 13 forskjellige land.

11.04.2013

Hele 2. trinnet på skolen i Asker deltok fra 09.00-12.00 i gruppearbeid i klasserommene og samling i plenum tilslutt, der alle fikk høre mange sterke verdighetshistorier fra alle klassene.

En Dignity Day handler om å samtale og reflektere over hva verdighet handler om, og hva man kan gjøre for at ens egne valg påvirker egne og andres verdighet.

Internasjonal deltakelse

Siden organisasjonen Global Dignity hadde planleggingsmøte på Skaugum, med en rekke av medlemslandenes representanter til stede, var disse med som veiledere i klasserommene. Representanter fra Rotary og Norges Idrettsforbund var også til stede for å lære mer om hvordan en Dignity Day gjennomføres. Diskusjonene ble holdt på engelsk, mens verdighetshistoriene ble fremført på norsk. Historiene spente bredt – fra egne, vonde opplevelser med mobbing – til at det er lite som skal til for å glede andre mennesker og skape selvtillit.

Dignity is the beginning of change

Dignity is the beginning of change, sa Global Dignitys representant fra Indonesia, Veronica Colondam.  – If you can’t change the whole world, you can change the world for someone. That’s what dignity is.

Kronprinsen fulgte opp: - Du er en leder. Det er noen som ser til deg, som ser opp til deg, som lærer av deg. Tenk litt gjennom hvordan du har tenkt å bruke det lederskapet. Hvem har du lyst til å være?Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook