Hopp til hovedinnhold

Miljøpris mot matsvinn

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit delt ut Coop Miljøpris i ettermiddag. Prisen, som deles ut for første gang i år, skal inspirere til å finne gode miljøløsninger. Årets tildeling setter søkelyset på matsvinn.

16.04.2013

I Norge kastes det hvert år omlag 300.000 tonn mat som kunne vært spist. Hele 70 % av dette kommer fra husholdningene. Årets tildelinger går til de beste ideene for å redusere mengden matavfall. En omfattende nettkonkurranse i 2012 bragte inn hele 751 forslag.

Hverdag og innovasjon

Konkurransen har to kategorier. Hverdagsprisen går til tiltak som hver enkelt kan gjøre for å unngå at mat blir kastet. Innovasjonsprisen går til et nytt produkt, en tjeneste eller løsning som kan bidra til at aktører i matvarenæringen kaster mindre mat.

Miljøgjengen fra 6. og 7. klasse ved Steigenskolen Leinesfjord gikk av med seieren i hverdagsklassen for sitt prosjekt for å spre informasjon om matsvinn i sitt nærmiljø.

Musketerene fra Tromsø fikk Innovasjonsprisen. De samler inn frukt og grønt, brød, kjøtt og andre matvarer med kort holdbarhet hos grossister, og sørger for at det kommer til nytte. De beste varene går til Frelsesarmeen, som fordeler dem gratis til vanskeligstilte. Det som er mindre bra leveres som dyrefôr til gårdsbruk i området. 

Vinnerne tok imot velfortjent heder fra scenen, der Kronprinsessen gratulerte dem, godt hjulpet av konferansier Petter Schjerven og administrerende direktør i Coop Norge SA, Ola Strand.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook