Hopp til hovedinnhold

I gang i Kuala Lumpur

H.K.H. Kronprinsessen innledet sin deltakelse på den globale konferansen Women Deliver med å diskutere kvinnespørsmål med unge ledere.

27.05.2013

I kraft av rollen som spesialutsending for UNAIDS deltok hun i en rundebordssamtale der unge ledere fra hele verden diskuterte spørsmål relatert til unge kvinners helse og reproduktive rettigheter, blant annet i et hiv/aids-perspektiv.

Orientering om hiv i Sørøst-Asia

Etter samtalene hadde Kronprinsesse Mette-Marit invitert ungdommer fra UNAIDS til å fortelle fra et planleggingsmøte som det nyetablerte UNAIDS Youth Advisory Forum nylig avholdt i Tunisia. Det rådgivende forumet er en direkte konsekvens av Kronprinsessens arbeid for å styrke ungt lederskap – også internt i UNAIDS.

Kronprinsessen møtte deretter med representanter for hiv-positive kvinner og dem som jobber innen aidsfeltet i Malaysia og Sørøst-Asia. Hun ble orientert om hiv/aids-situasjonen i regionen, spesielt med vekt på de utfordringene unge kvinner møter.

Te med statsministerfruen

Dagen ble avsluttet med et møte i residensen til statsministerparet der Datin Paduka Seri Rosmah Mansor hadde invitert Kronprinsessen på te.

Statsministerfruen er beskytter for Malaysian AIDS Council.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook