Hopp til hovedinnhold

Avsluttet i Åfjord og Bjugn

I morges gikk Deres Majesteter Kongen og Dronningen i land i Åfjord. Her fikk Dronning Sonja både blomster og turens største klem av fire år gamle Eyla Coyne. Det er siste dag av Kongeparets fylkestur til Sør-Trøndelag.

06.06.2013

Men både de eldre og de helt unge Åfjordinger sto i sentrum under dagens besøk. De to generasjonene møtes i et eget kunstprosjekt, som er et samarbeid mellom beboere på Åfjord helsesenter og barnehagebarn på stedet. Kongeparet besøkte helsesenteret i formiddag. Der fikk de møte både gamle og unge deltakere, og Dronning Sonja fikk et av arbeidene i gave. Den 91 år gamle fiolinisten Kåre Stjern framførte «Fagert av landet» for Kongeparet.

Dronningen framhevet den gode og aktive eldreomsorgen i talen sin på Åfjordstorget:

- Besøket på Åfjord helsesenter viste det beundringsverdige i satsningen på meningsfulle aktiviteter og gode kulturopplevelser for beboerne. Visjonen om glød, glede og galskap sier mye om både engasjementet for å motvirke ensomhet, kjedsomhet og hjelpeløshet – og om kreativiteten i dette arbeidet.

På torget fikk Kongeparet også se mer av det aktive kulturarbeidet i kommunen. Kulturskolen har et stort prosjekt med barn mellom syv og femten år, og Kongen og Dronningen fikk oppleve både «Snart blir jeg majestet» og «En sirkel av liv» fra Løvenes konge, framført med kor, dansere, skuespillere og solister.

Avsluttet i Bjugn

I Bjugn fikk Kongeparet lære mer om kommunens kultursatsning. Kongen og Dronningen fikk en orientering om arbeidet – og muligheten til å oppleve resultatene ved selvsyn - både ved ankomsten til Bjugn og foran Kulturhuset. Ungt entreprenørskap er en del av satsningen, og i kulturhusets foajé presenterte elever fra Fosen videregående skole sine prosjekter for Kongeparet.   

Kong Harald holdt fylkesturens siste tale, og han roste kommunen for det viktige arbeidet:

Jeg er imponert over de flotte kulturelle innslagene dere har vist oss! Den meget bevisste satsingen på kultur og idrett - særlig for barn og unge, er beundringsverdig og har gjort kommunen kjent for sitt arbeid. Kommunen ble i 2004 utnevnt til årets barne- og ungdomskommune og i 2006 til årets idrettskommune. Dette kan dere virkelig være stolte over!

En gledesreise

Kongeparet holt også et avsluttende møte med pressen i dag. Her oppsummerte Kong Harald fylkesturen som en eneste lang gledesreise – og innrømmet å være skaptrønder.

Dronning Sonja roste den store energien, optimismen og viljen de hadde sett utallige eksempler på under turen langs Trøndelagskysten.

Kongen avsluttet sin siste tale for turen med å takke:

Takk til alle dere som har vært med på å gjøre denne reisen til en flott opplevelse for oss. Takk for vennlighet, gode ord og hilsener, og for en flott finale her i Bjugn.
Vi ønsker dere alle lykke til videre!
Takk for oss!


I kveld holder Kongeparet mottakelse på Kongeskipet.

 

Vi oppdaterer med flere bilder fra Bjugn etter hvert som de foreligger.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook