Hopp til hovedinnhold

Vesle Skaugum 60 år

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede på 60-årsmarkeringen til Luftforsvarets feriested Vesle Skaugum på Golsfjellet i dag. Prinsessen var også gjest da hennes far, den gang Kronprins Olav, åpnet stedet i 1953.

17.06.2013

Vesle Skaugum har blitt et samlingssted for veteraner og tjenestegjørende personell i Luftforsvaret.

Vesle Skaugum i Canada

Det opprinnelige Vesle Skaugum i Ontario, Canada, tjente som rekreasjonssted for Luftforsvarets personell under andre verdenskrig. Det norske flyvåpenet etablerte et treningssenter for fly- og bakkemannskap i Toronto.

Prinsesse Astrid og hennes søsken var gjester på det opprinnelige Vesle Skaugum i Canada en rekke ganger. Etter krigen ble Vesle Skaugum solgt, og salget gjorde det mulig å finansiere et nytt Vesle Skaugum på Golsfjellet i Norge.

Lunsj og overflygning

Prinsesse Astrid, fru Ferner ankom Golsfjellet i helikopter før hun ble ledsaget til lunsj på Vesle Skaugum.

60-årsjubileet ble markert med en rekke veteraner og representanter fra Luftforsvaret til stede. Blant gjestene var generalinspektør for Luftforsvaret, generalmajor Finn Kristian Hannestad, varaordfører Hanne Brunborg i Gol kommune og assisterende fylkesmann Runar Schau Carlsen. Major Trygve Viken ble tildelt Kongens fortjenstmedalje.

To F16-fly og et C-130 Hercules transportfly fløy over Golsfjellet til ære for jubilanten og satte et fint punktum for markeringen.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook