Hopp til hovedinnhold

Gudsteneste i Dronningparken

I ettermiddag vart 40-årsdagen til H.K.H. Kronprinsessa markert med friluftsgudsteneste i Dronningparken. Sjølve fødselsdagen er i morgon, 19. august.

18.08.2013

Både Kongen og Dronninga, heile Kronprinsfamilien og Prinsesse Märtha Louise med familie var til stades under gudstenesta.

Sidan 2001 har Kronprinsesse Mette-Marit markert fødselsdagen sin med ei gudsteneste for venner og familie i Slottskapellet. I år var markeringa flytta til Dronningparken og utvida både med medarbeidarar og enkeltpersonar og representantar for organisasjonar Kronprinsessa har møtt gjennom arbeidet sitt. Det var Kongeparet som var vertskap for arrangementet.

Sol og solsikker

Mange av dei om lag 350 gjestene vart utstyrte med regnkapper – men i staden braut sola gjennom da gudstenesta starta. I skråningane omkring grassletta der det heile vart gjennomført, pryda tallause solsikker "kyrkjerommet".

Gudstenesta

Biskop emeritus Gunnar Stålsett forretta, bistått av studentprest og liturg Inger Anne Naterstad. Stålsett bygde preika si rundt historia frå Lukasevangeliet om Sakkeus som klatra opp i eit morbærtre for å få sjå Jesus.

Koret Soul Children, Solveig Slettahjell og Sondre Bratland gav vakkert tonefølgje til seremonien, som òg omfatta nattverd.

Prinsesse Ingrid Alexandra las Frans av Assisis bønn.

Kyrkjekaffi

Da gudstenesta var over, heldt Kong Harald og Dronning Sonja ein liten tale for Kronprinsessa, før dei inviterte alle på kyrkjekaffi. Lenger inn i Dronningparken var det dekt med kaffi og kaker, frukt, bollar og saft.


Heile gudstenesta blir send på NRK klokka 17.00.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook