Hopp til hovedinnhold

Norsk design i London

I dag besøkte Hennes Majestet Dronningen utstillingen 100 % Norway. Utstillingen viser fram noe av det beste innen norsk møbel- og interiørdesign som en del av den årlige stormønstringen London Design Festival.

21.09.2013

Det er en jubileumsutstilling Dronningen fikk se i dag. Designutstillingen 100 % Norway feirer 10 år på den anerkjente Londonfestivalen med en sterk kombinasjon av nye og etablerte designere. Ti unge talenter og ti av Norges fremste nålevende designere stiller ut side om side.

Kuratorene Benedicte Sunde fra Norsk Designråd og Henrietta Thompson viste Hennes Majestet omkring i utstillingen, og presenterte Dronning Sonja for seks av de norske designerne som stiller ut arbeidene sine.

Springbrett

Festivalen trekker til seg toneangivende medier, produsenter og innkjøpere fra hele verden, og er et viktig springbrett for norsk design internasjonalt. I løpet av de ti årene som har gått siden det hele startet, har 148 norske designere og bedrifter fått vise seg fram  

Lys og natur

Lys og natur – noe av det utlandet finner mest eksotisk med Norge - er de overgripende temaene for årets utstilling. Det nordiske lyset har fått symbolsk plass i form av en tre meter stor solinstallasjon laget av kunstnerne Christine Istad og Elizabeth Pacini.

Bak utstillingen står Utenriksdepartementet, ambassaden i London og Norsk Designråd.

KHiB with Friends

Kunsthøyskolen i Bergen er også representert i London, og Dronning Sonja besøkte også deres utstilling "KHiB with Friends" i dag. Om lag femti produkter – noen i produksjon og noen nyutviklede prototyper blir presentert på utstillingen.

Her finnes både møbler, interiør, lamper, klær, tekstil og grafisk design, og professor Dave Vikøren guidet Dronning Sonja på omvisningen. Også her fikk Dronningen anledning til å møte flere av designerne bak arbeidene.  Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook