Hopp til hovedinnhold

Første SIKT-konferanse

Å lage møtesteder handler ikke bare om faglig påfyll. Det dreier seg like mye om å utløse engasjement, bli kjent med, og lære av hverandre. De siste to dagene har 153 ledere og ledertalenter i alderen 20-40 år vært samlet i Trondheim.

26.09.2013

H.K.H. Kronprins Haakon står bak konferansen, i samarbeid med Boston Consulting Group (BCG) og lokalt næringsliv. Den finner sted i lokalene til NTNU.

Deltakerne er knyttet til næringsliv, akademia og organisasjonslivet. Slik ønsker SIKT å sikre et mangfold i innspillene, og legge til rette for en møteplass med åpne og ærlige diskusjoner. Målet er at under, og forhåpentlig etter, konferansen skal deltakerne ta tak i vesentlige forhold, som fellesskap med plass til alle, et bærekraftig samfunn, forvaltning av kompetanse og talent – samt Norges posisjon i årene som kommer.

MOT-camp

Det første som skjedde under konferansen var MOT-camp. Kronprins Haakon ønsket deltakerne velkommen til en onsdagskveld hvor intensjonen var å bli godt kjent med hverandre. Alle ble fordelt i grupper, og på Gråkallen over Trondheim ble det gjennomført teambuilding-aktiviteter rundt  kommunikasjon og ledelse i friluft. I etterkant ble det servert «Trøndertapas» før foredrag i Sparebank Midt Norges lokaler.

Scenarier for Norge

Tidlig torsdag morgen samlet alle deltakerne seg på Realfagbygget til NTNU. Ved hjelp av en rapport skrevet av BCG startet SIKT med å etablere en felles, faktaorientert forståelse av en sannsynlig norsk framtid, og presenterer en analyse med mulige scenarier for Norge.

Norske og internasjonale eksperter ga deltakerne et godt grunnlag for diskusjoner. Pankaj Ghemawat, professor i global strategi ved IESE Business School i Barcelona holdt foredrag om globalisering. Ghemawat gikk direkte inn i en paneldebatt om temaet, sammen med  partner i BCG Knut Haanæs, sivilingeniør og leder i Technoport Gøril Forbord, sjefsøkonom i First Securities Harald Magnus Andreassen, og professor i samfunnsøkonomi ved BI, Hilde C. Bjørnland.

Kjell Olav Stinessen (71) fra Aker Solutions fortalte om sitt livsprosjekt – gasskompresjon på havbunnen - før Marit Breivik inspirerte de unge lederne til å få medarbeidere til å nå ambisiøse resultater. Breivik gikk inn i en paneldebatt med Alexandra Beverfjord, nyhetsredaktør i Dagbladet, Anders Hall Grøterud, fra kommunikasjonsbyrået Gambit Hill+Knowlton og lærer i prestasjonspsykologi ved Barratt Dues Musikkinstitutt, samt Eivin Røskaft, professor i biologi ved NTNU. Temaet for debatten var: Hvordan utnytte vårt eget potensial?

SIKT ønsker å utfordre, og i grupper diskuterte deltakerne bakgrunnen for hvorfor Norge er der vi er i dag, og hvordan vi skal tenker framover. I løpet av denne delen jobbet deltakerne fram konkrete innspill for hva Norge bør gjøre framover. I en felles oppsummering diskuterte deltakerne gruppenes innspill og refleksjoner. Her kom de fram til noen hovedspor og konkrete tiltak deltakerne samarbeider om, bearbeider og forhåpentligvis iverksetter – i løpet av det kommende året.

SIKT avsluttes i kveld med middag i Stiftsgården og konsert i Nidarosdomen.



Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook