Hopp til hovedinnhold

Verdighet verden over

30 000 ungdommer over hele landet delte tanker og historier om verdighet i dag. H.K.H. Kronprins Haakon markerte Global Dignity Day på Nesbru videregående skole i Asker.

16.10.2013


Kronprinsen deltok på den avsluttende samlingen i skolens gymsal. Elever fra VG1 delte sine historier om noe bra de har gjort for andre eller opplevelsen av selv å bli hjulpet og sett i en vanskelig situasjon.

- Alle her i rommet er en leder. Det er noen som ser opp til deg. Jeg ønsker å spørre dere: Hvordan ønsker dere å bruke dette lederskapet fremover. Hvordan har dere lyst til å påvirke andre, spurte Kronprinsen elevene.


Veiledere fra blant annet Politihøgskolen, Idrettshøgskolen og Røde Kors ledet gruppearbeidet i klasserommene på Nesbru. Nesbru videregående skole er med på Global Dignity Day for første gang i år. Ytterligere syv skoler i Akershus deltar.


54 land er med

På landsbasis har 1200 frivillige veiledere, 30 000 ungdommer og 140 videregående skoler deltatt på Global Dignity Day i dag. På verdensbasis deltar 300 000 og 54 land.


Landsdekkende på fjerde året

Det er fjerde år på rad skoler over hele landet markerer Global Dignity Day med et to timers skoleopplegg. Dagen ble første gang markert 20. oktober 2008.

Kronprins Haakon er en av initiativtakerne bak Global Dignity.Global Dignity Day på Nesbru videregående skole (Foto: Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook