Hopp til hovedinnhold

Norad-konferansen 2013

H.K.H. Kronprinsessen deltok på Norad-konferansen i dag, der hun ledet en samtale med spesialrådgiver Tore Godal om hans livslange innsats for global helse. H.K.H. Kronprins Haakon var også til stede på konferansen, der årets tema er helse og utdanning.

11.12.2013

Legen Tore Godal er en kjent profil innenfor global helse. Han var mannen bak vaksinealliansen GAVI som Bill Gates har støttet med milliardbeløp. Siden årtusenskiftet har over 5 millioner barneliv blitt reddet gjennom alliansens vaksineringsprogram. Godal var også den som i stor stil  innførte malarianett impregnert med insektdreper, noe som også forhindrer svært mange dødsfall hvert eneste år.

Tore Godal er 74 år, men fortsatt aktiv som spesialrådgiver for global helse i Utenriksdepartementet.

Viktig om bistand og utvikling

Norad-konferansen er Norges viktigste møtested for aktuelle bistand- og utviklingsspørsmål. Målet er å skape debatt og formidle resultater av norsk utviklingssamarbeid.

- Aldri før har verden sett så stor framgang innen helse og utdanning på så kort tid som på de siste 25 årene. Antall barn som ikke går på skole er redusert fra 108 til 57 millioner fra 1999. Samtidig har verdens befolkning økt. Jenters skoledeltakelse har økt betydelig. Barnedødeligheten i Afrika er halvert. Dette er resultater som utviklingssamarbeid har bidratt betydelig til. Konferansen vil diskutere resultatene, sette dem i sammenheng med andre utviklingstrekk og bidra med kunnskap som kan gi innspill til framtidige beslutninger, forteller Norads kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm.

Norads resultatrapport 2013, også med tema helse og utdanning, lanseres av Norads direktør Villa Kulild i løpet av konferansen i dag.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook