Hopp til hovedinnhold

Besøkte Luftforsvaret

H.K.H. Kronprinsen ble nylig utnevnt til general i Luftforsvaret, og i dag besøkte han kampflybasen på Ørlandet og Luftkrigsskolen i Trondheim hvor han holdt et foredrag for kadettene.

12.12.2013

Oberst Longva ønsket Kronprins Haakon velkommen til 138 Luftving ved Ørland. Her ble Kronprinsen informert om kampflybasens utvikling. 138 Luftving skal i fremtiden bli hovedbase for de nye kampflyene F-35 Lightning II. I løpet av forberedelsene til dette blir Ørlandet hovedsete for kampflyvirksomhet i det norske forsvaret.

Oppdrag i Libya

På Ørlandet ble det også informert om 338-skvadronens oppdrag i Libya, hvor Kronprinsen snakket med piloter med erfaring fra operasjonen.

Kronprins Haakon prøvde ut det norskproduserte våpensystemet NASAMS II og snakket med vernepliktige som betjener dette våpensystemet.

Foredro for kadettene

Ved lunsjtider ankom Kronprins Haakon Luftkrigsskolen i Trondheim og ble mottatt av oberst Henriksen. Ved skolen holdt Kronprinsen et foredrag for kadettene om verdighet i offiserrollen og overrakte Luftkrigsskolens nye fane.

Gardermoen

Dagen startet med informasjon om Luftforsvarets siste internasjonale operasjon om bord i transportkapasiteten Hercules C130J. Avreise skjedde fra 135 Luftving, den operative enheten på Gardermoen flystasjon.

Gardermoen er tilholdssted for 335-skvadronen og deres C-130J Super Hercules-fly, samt en vedlikeholdsavdeling og en støtteavdeling. 335-skvadronen er blant annet kjent for sitt Tactical Airlift Detachment, ofte forkortet til TAD, i Afghanistan, et oppdrag som medførte internasjonal anerkjennelse.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook