Hopp til hovedinnhold

Julebesøk til «Jobben»

Hennes Majestet Dronningen besøkte fredag Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud «Jobben» i Oslo. Deltakerne er tidligere eller aktive rusmiddelavhengige.

20.12.2013

Dronningen fikk et innblikk i hvordan Frelsesarmeen jobber for å gi deltakerne meningsfylte dager med mestring og utvikling, samt å redusere behovet for rus.

Lysstøping og snekring

I bakgården fikk Dronning Sonja hilse på deltakerne som har vært ute og drevet med gaterydding i samarbeid med Renholdsetaten i Oslo.

Dronningen fikk en omvisning på både verkstedet for lysstøping, Shabby Chic-verkstedet og snekkerverkstedet, sistnevnte hvor møbler istandsettes og det bygges populære kasser av gamle sengebunner.

Kaffeprat

Besøket ble avsluttet med en samtale over kaffe og småkaker med noen av «Jobbens» deltakere, regionsleder Frode Woldsund og daglig leder Pål Henriksen.

Arbeidstreningstilbudet startet opp i 2005 og er et samarbeid med Oslo kommune. En arbeidsdag består av fire timer, og tilbudet er åpent fra mandag til fredag. Det er ansatt arbeidsveiledere som tilrettelegger arbeidet for den enkelte.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook