Hopp til hovedinnhold

Læringslivet og arbeidslivet

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede under åpningen av årskonferansen til Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i dag. Konferansen har fått navnet «Læringslivet».

08.01.2014

Hvordan kan vi redusere frafallet i utdanningsløpet og bidra til god tilgang på kompetent arbeidskraft - til beste for bedriftene, samfunnet og individet, spør organisasjonen.

– Norske elever gjør det middels bra på kompetansemålinger. Mens norske arbeidstakere er i verdenstoppen når kunnskap måles. Hvorfor er det slik? Noe skjer fra vi er 15 til vi er 40 år. Vi NHO mener det handler om et arbeidsliv med høyt arbeidstrykk, der bedrifter hele tiden må endre seg for å henge med i konkurransen, sa NHO-president Tore Ulstein under sin innledning i Operaen i Oslo.

Møtte lærling og lærer

Kronprinsparet var til stede på de to første delene av konferansen.

I pausen møtte Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit med lærling Tommy Kåsene på Bilfinger Industrial Services på Herøya og lærer Roald Tangen fra Croftholmen videregående skole i Telemark. De er med som henholdsvis deltaker og prosjektleder i «Talent til fagarbeider» - et fireårig arbeids- og opplæringsprosjekt som skal gi deltakerne fagbrev. Prosjektet er en alternativ opplæringsmodell i regi Telemark fylkeskommune med støtte av NHO, LO, NAV og Norsk Industri.

NHOs årskonferanse

NHO er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Årlig deltar om lag 1300 bedriftsledere, ledere i offentlig sektor, toppolitikere, akademikere og eksperter på hovedorganisasjonens årskonferanse.

Blant foredragsholderne som belyste sentrale spørsmål ved kunnskapssamfunnet og kompetanse var statsminister Erna Solberg, Andreas Schleicher fra OECD, administrerende direktør i SSB Hans Henrik Scheel og professor ved UiS Mari Rege.

Programleder var Thomas Seltzer.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook