Hopp til hovedinnhold

Årets forbilde

Musa Anderssen er Årets forbilde 2013. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsregenten og Kronprinsesse Mette-Marit var til stede da prisen ble overrakt på Nobels Fredssenter i dag.

20.01.2014

Det er Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet som står bak prisen, og det var statsråd Solveig Horne som overrakte utmerkelsen til Musa Anderssen i dag.

Prisen går til en voksen person med innvandrerbakgrunn som gjør en særlig innsats for barn og ungdom. Den består i et bilde av Malvin Myhrvold, samt 50 000 kroner som vil komme aktivitetene Anderssen er engasjert i til gode.

Stort engasjement

Musa Anderssen kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker fra Kenya da han var 17 år gammel. I dag jobber han som nestleder ved Setermoen asylmottak og gir tilbake til lokalsamfunnet i Bardu gjennom sitt store engasjement for barn og unge i kommunen. Innsatsen omfatter frivillig arbeid med en rekke aktiviteter fra basket, easybasket, zumba og leirdueskyting til ishockey, jakt og fiske og revy.

Musa Anderssen og familien er også avlastningshjem for barnevernet.      

Unge bidrag

Naturlig nok var ungdom godt representert under prismarkeringen i dag. Dansegruppen «Juice Crew» åpnet arrangementet, før avdelingsdirektør i departementets barne- og ungdomsavdeling, Eli Grut, kunne ønske velkommen.

Abraham Nyembo og Dler Khurshidi, begge ungdomsrepresentanter i juryen, avsluttet prisutdelingen med henholdsvis en rap-låt og en hilsen.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook