Hopp til hovedinnhold

Vever brukte tekstiler

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Balder Tekstil AS i dag. Vekstbedriften i Oslo har spesialisert seg på gjenbruk av tekstiler, og produserer filleryer, spisebrikker og andre tekstilvarer av høy kvalitet.

31.01.2014

Kronprinsesse Mette-Marit fikk en varm mottakelse i lokalene i Balders gate, der hun både fikk se mange av produktene som lages og hvordan produksjonen foregår. Kronprinsessen fikk også anledning til selv å prøve seg ved veven, under kyndig veiledning fra Gunvor Hunter Holmøy.

Balder Tekstil tilbyr varige arbeidsplasser til yrkeshemmede. Gjennom arbeidet vil bedriften bidra til at den enkelte får utvikle og bruke sine ressurser på en meningsfylt måte.  

Gjenbruk

Brukte tekstiler som sengetøy og andre bomullsstoffer er råvaren Balder Tekstil bruker til å produsere sine varer. De syr og vever interiørtekster, i tillegg til strikke sokker, votter og liknende, både for hånd og for maskin.

Produktene selges i deres egen butikk, der det også lages helt tilpassede varer på bestilling. Her kan kundene bestille sine egne filleryer etter akkurat de farger og mål de måtte ønske.

Kronprinsesse Mette-Marit benyttet seg av tilbudet i dag, og bestilte en fillerye i blå- og gråtoner til ferieboligen på Sørlandet. Kronprinsessen hadde selv med seg råvarene i form av brukte tekstiler fra Slottet og Skaugum.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook