Hopp til hovedinnhold

Too Young to Wed

Hver dag blir nærmere 40 000 jenter giftet bort mot sin vilje. Den internasjonale fotoutstillingen H.K.H. Kronprinsessen åpnet i dag forteller historien til noen av disse jentene.

05.02.2014

Hver historie representerer en enkeltskjebne - men også et globalt fenomen, der sosiale normer og fattigdom tvinger flere millioner jenter inn i alt for tidlige ekteskap. Det får alvorlige konsekvenser for deres liv og helse, og deres sosiale, politiske og økonomiske rettigheter.

Oppfordret til engasjement

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet utstillingen i Oslo Rådhus. Bildene gjorde sterkt inntrykk på Kronprinsessen, som oppfordret alle de frammøtte om å fortelle sine venner og kollegaer om utstillingen og skape oppmerksomhet om dette viktige temaet.

Gjennom sitt arbeid og reiser har Kronprinsessen møtt unge jenter som har blitt giftet bort for tidlig, og sett noe av konsekvensene dette kan ha.

Internasjonal vandreutstilling

Det er en internasjonal utstilling som nå er på visning i Oslo. Utstillingen har allerede vært å se i New York, Washington, Montreal, København, og etter oppholdet i Oslo skal den videre til Geneve, Stockholm og Helsinki. 

Alle steder har utstillingen vakt interesse og reaksjoner. 

FNs opplysningsarbeid

Utstillingen er en del av FNs befolkningsfonds opplysningsarbeid om jenters helse og rettigheter. Organisasjonen Sex og Politikk er arrangør av utstillingen i Norge, i samarbeid med Utenriksdepartementet.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook