Hopp til hovedinnhold

Christian Krohg i København

I dag åpnet Hennes Majestet Dronningen kunstutstillingen "Christian Krohg - tiden omkring Kristiania-Bohemen" i København. Kunstforeningen GL STRAND ønsker å løfte fram dansk-norsk fellesskap under Grunnlovsjubileet.

07.02.2014

"Utstillingen er med på å illustrere de nære kulturelle forbindelsene mellom våre to land - forbindelser som fortsatte etter adskillelsen i 1814 og fram til i dag", skriver Kunstforeningen GL STRAND.

Dronning Sonja står for den offisielle åpningen av utstillingen, som er et samarbeid mellom Kunstforeningen og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

Christian Krohg

Som maler, journalist og forfatter var Christian Krohg en markant skikkelse i norsk kulturliv gjennom flere tiår. Hans gjennombrudd som maler kom i begynnelsen av 1880-årene, da Krohg var en av Skagenmalerne i kretsen om P.S. Krøyer og Michael Ancher. Christian Krogh hadde også en ledende rolle i det radikale kunstnermiljøet Kristiania-bohemen.

Krohg sloss for sosiale reformer, og skildret ofte livets skyggeside i sine bilder - og i boken "Albertine" fra 1886. Malerier «Albertine i politilegens venteværelse» og "Kampen for tilværelsen" er blant hans mest kjente.

Utstilling fram til 1. juni

Mer enn femti verk skal nå vises i København, med vekt på årene 1880 - 1900 og Krohgs innflytelse på norsk kultur- og samfunnsliv i perioden.  Et utvalg av Krohgs mange fremragende portretter fungerer som en rød tråd gjennom utstillingen. Gjennom disse presenteres noen av Skandinavias mest sentrale kunstnere, litterater og skribenter.

Dronningen fikk en omvisning før åpningen, ledsaget av kuratorene Anne Kielgast (Kunstforeningen GL STRAND) og Vibeke Waallann Hansen fra Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.


Utstillingen vises fram til 1. juni 2014.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook