Hopp til hovedinnhold

Delte ut Grønn pris

H.K.H. Kronprinsessen delte ut grønn pris for bærekraftig mote under Nåløyet på DogA i Oslo i kveld. Vinneren av designprisen har en uttalt miljøprofil, hvor etisk handel og menneskers arbeidsforhold i tekstilindustrien er ivaretatt.

12.02.2014

Kronprinsesse Mette-Marit kunne gi den nyopprettede prisen til den norske designeren Leila Hafzi.

Begrunnelsen

I juryens begrunnelse for tildelingen heter det:

«Designeren er en rollemodell og inspirator for andre når det gjelder vinneren er Leila Hafzi.otebransje kan være meget stolt av.har vist, og hun er en fantastisk pioner for norsk motebransje å ta miljøinitiativ og velge bærekraftige løsninger for sitt design. Helt fra starten, da ingen andre snakket om miljø og etikk, tok vinneren fatt i denne problematikken. Hun har vært opptatt av mange parametere i produksjonen og har systematisk arbeidet for å forbedre seg. Designeren har vist stor grad av åpenhet i alle ledd av produksjonen, også på de områdene hun har kommet til kort med tanke på bærekraftighet.

Hun har lenge og bevisst jobbet med råvarene og tatt konkrete valg ut ifra et bærekraftig perspektiv. Vinneren har vist en imponerende evne til å ta hensyn både til dyrevern, menneskerettigheter og en bærekraftig forretningsmodell. Vinneren har fått internasjonal oppmerksomhet nettopp for sine bærekraftige valg (…)».

 

Grønn pris deles ut av magasinet Henne og Innovasjon Norge, i samarbeid med H&M.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook