Hopp til hovedinnhold

Stilling ledig: Entreprenør

Omtrent 200 ungdommer var samlet for å snakke om entreprenørskap i Afrika sør for Sahara i formiddag. Fredskorpset sto som arrangør, og det var H.K.H. Kronprins Haakon åpnet konferansen.

06.03.2014

I Afrika sør for Sahara er befolkningen ung, og millioner av jobber må skapes de neste årene. Hvilken rolle spiller entreprenørskap i disse samfunnene, hva er de gode eksemplene, og hvordan kan Norge bidra til å styrke satsningen på unge entreprenører? Dette var temaet for Fredskorpsets årlige konferanse om ungt lederskap. 

Kronprins Haakon åpnet konferansen, etter et musikkinnslag av DUX. Aktører innen entreprenørskap, utviklingssamarbeid, ungdomsorganisasjoner, ungdomspolitikere, fredskorpsere og næringslivet var blant de 200 deltakerne, hvor majoriteten var mellom 18-25 år.

Viktig og nødvendig

- Ungt lederskap er viktig og nødvendig. Dere som er unge er framtiden, og vi trenger at dere går inn i lederposisjoner og bidrar allerede nå, sa Kronprinsen i sin tale.

Hans Kongelige Høyhet understreket også at ungt entreprenørskap er en viktig vei for unge mennesker, hvor de kan delta med kunnskap og verdiskapning på områder som er i så rask utvikling at de eldre har problemer med å henge med i svingene.

Etter Kronprinsens åpningstale kunne Fredskorpsets direktør, Nita Kapoor, ønske velkommen til konferansen: «Stilling ledig: Entreprenør».

Verdig eldreomsorg - meningsfylt arbeid

I ettermiddag deltok Kronprinsen på nok en konferanse. 200 unge helsearbeidere var samlet om temaet verdig eldreomsorg og meningsfylt arbeid. Konferansen finner sted i Kongressenteret i Oslo og er et samarbeid mellom Global Dignity Norge, Norlandia Care, arbeidsgiverforeningen Spekter og Fagforbundet.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook