Hopp til hovedinnhold

Elever på Norges nest største landsmøte

I dag talte H.K.H. Kronprinsen for drøyt 550 skoleelever på Elevtinget, Elevorganisasjonens landsmøte. - Elevene kan selv gjøre mye for å skape et godt skolemiljø, sa Kronprinsen.

10.03.2014

Elevtinget er Norges lengste og nest største landsmøte, med over 550 deltakere - bare LO er større. Her møtes elevrådsledere og representanter fra alle medlemsskoler i Oslo for å diskutere hvordan skolen kan bli bedre, for å vedta politikk, velge ledere og bestemme hva organisasjonen skal arbeide for resten av året.

Årets elevting avholdes 10. - 14. mars, og leder Liv Holm Heide og Cecilie Mathisen fra Elevorganisasjonen tok i mot Kronprinsen da han ankom.

Operasjon Dagsverk

Valg av prosjekt for årets Operasjon Dagsverk er et av momentene på møtets agenda. Fra talerstolen i Oslo Kongressenter, hvor landsmøtet finner sted, poengterte Kronprinsen viktigheten av Operasjon Dagsverk.
- Noe av det fineste elevrådene gjør er å få skolene til å være medeiere og deltakere på Operasjon Dagsverk. Totalt er det samlet inn ca. 820 millioner kroner gjennom 50 år!

I fjor gikk pengene til Redd Barnas "voldsfrie skoler" i Guatemala, Honduras og Mexico.
- Det å være bevisst verdens skjeve fordeling og urettferdighet og være opptatt av å bekjempe dette, er svært positivt og binder oss sammen som medmennesker, sa Hans Kongelige Høyhet.

Global Dignity

Kronprinsen snakket også om Global Dignity, som er et uavhengig, ideelt og politisk nøytralt initiativ etablert av Kronprins Haakon, Pekka Himanen og John Bryant. Visjonen til Global Dignity er å fremme verdighetsbasert lederskap og engasjere ungdom i betydningen av verdighet. En ny satsning i år er å hjelpe elevrådene å jobbe med skolemiljøet.

- Det vi alle vet er at trivsel og trygghet på skolen er helt nødvendig for å utvikle seg faglig og klare å fullføre utdanningen.
Det er bra at skoleledelsen er opptatt av skolemiljøet, men vi tror at dere virkelig kan gjøre en forskjell og bidra til å skape et enda bedre miljø, sa Kronprins Haakon til elevene.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook