Hopp til hovedinnhold

Kulturhusåpning på Hamar

I kveld åpner Hamars nye kulturhus. Hennes Majestet Dronningen vil være til stede under åpnings-showet, som både sendes på NRK 1 og ut til storskjerm på Hamar torg.

14.03.2014

Ønsket er at flest mulig skal få med seg åpningen - akkurat som selve bygget er konstruert rundt ideen om åpenhet og inkludering.

Innsyn og utsyn

Lyst treverk og utsyn preger det nye kulturhuset. Fra alle salene gir store vinduer utsikt til Stortorget i Hamar - og alle som er der ute kan se hva som foregår i salene. Tanken er å inkludere - på samme måte som det er tilrettelagt for et bredt spekter av aktiviteter i kulturhusets mange rom.

Her finnes bibliotek med boksamling over to plan, i tillegg til saler spesialdesignet for kor og for korps. Andre rom er bedre egnet for kammermusikk. Hvert sal har akustikk spesialtilpasset bruken rommet er tiltenkt. Her er teatersal, dansesal, flerbrukssal og en egen klubbscene for mindre framføringer.

Dronning Sonja vil få en kort omvisning og orientering om kulturhuset før åpningsforestillingen i kveld. Den finner sted i selve storsalen, som bærer navn etter operadronningen Kirsten Flagstad.

Åpning fra Kirsten Flagstadsalen

Kveldens åpningsshow starter klokken 20.00 og ledes av Hilde Hummelvoll og Kåre Magnus Bergh.

På scenen ligger det an til et variert program med Ole Edvard Antonsen, Silje Nergaard, Anders Baasmo Christiansen, Frikar, Atle Antonsen og DeFrost - og mange flere.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook