Hopp til hovedinnhold

Tar Litteraturtoget

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit legger ut på en litterær togreise 1. og 2. april 2014. "Litteraturtoget" starter fra Bodø stasjon og ender i Stjørdal.

19.03.2014

Underveis blir det stopp og litterære arrangementer i Fauske, Rognan, Mo i Rana, Mosjøen, Snåsa, Steinkjer. Om bord på toget vil det være både bokcafé og en egen bibliotekvogn. Publikum vil ha adgang til disse vognene mens toget står på stasjonene.  

På bibliotekvogna vil publikum kunne låne bøker – og bla i Kronprinsessens egne favorittbøker, som vil være stilt ut i en egen hylle.

Målet med reisen er å skape møter med mennesker om litteratur og verdien av lesing – under overskriften "det finnes en bok for alle".

Del din bok

Kronprinsessen vil å dele sin yndlingslitteratur med publikum. Underveis blir også publikum invitert og oppfordret til å dele sin bok - både gjennom arrangementene på de enkelte stedene, og på sosiale medier med #Minbok.

På denne måten vil reisen kanskje bidra til en nasjonal samtale om litteratur – og til å styrke lesegleden blant små og store over hele landet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook