Hopp til hovedinnhold

Nye veier med TING

H.M. Kong Harald åpnet utstillingen TING i dag. Teknisk museum markerer både Grunnlovsjubileet og sine egne 100 år med en utradisjonell utstilling om sammenhenger mellom teknologiutvikling og demokrati.

02.04.2014

TING viser frem en rekke teknologier som har fått betydning for utviklingen av det moderne Norge, og flertydigheten i ordet "ting" er et grunnkonsept i denne utstilligen. Det handler ikke bare om å vise fram gjenstander, men om å engasjere besøkende i refleksjon og debatt om viktige spørsmål - som på et ting fra tidligere tider.

Utradisjonelt

Teknisk museum bruker avansert teknologi, multimedia og særegen arkitektur for å gi en opplevelse utenom det vanlige, og TING er ulik alle andre utstillinger i Teknisk museums 100 år lange historie.  Museet går nye veier og byr på en helhetlig opplevelse som skiller seg markant fra tradisjonelle utstillingskonsepter.

Åpnet med "Hjallarhornet"

Museumsdirektør Hans Weinberger holdt åpningstalen i dag, etterfulgt av Joacim Lund, journalist i Aftenposten, som snakket om samfunn og teknologi. Kurator Henrik Treimo fortalte om ting som konsept og prosjektleder Tone Rasch introduserte de frammøtte for hvordan utstillingen er bygget opp.

Selve åpningsmarkeringen var det Hans Majestet som foretok. Kongen utløste et signal som ga lyd i selveste "Hjallarhornet". Det musikalske innslaget sto Gatas parlament for.

Omvisning

Etter omvisningen fikk Kong Haraldl en omvisning i utstillingen. Her møtte han elever fra Eikeli videregående skole og fikk også se demonstrert en diskusjon i Tinget.

#100ting

Teknisk museum oppforder også til deltakelse utover besøket, og oppfordrer til diskusjon på Twitter og Instagram: Last opp et bilde av en gjenstand du mener at verden ikke ville vært den samme uten, eller kom med dine refleksjoner om sammenhenger mellom teknologi, demokrati og samfunn.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook