Hopp til hovedinnhold

Innovasjon i lokalsamfunnet

Innovasjon og nytenkning er tema når KS Bedriftenes møteplass 2014 går av stabelen 8. – 9. april på Fornebu. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen i dag.

08.04.2014

Innovasjon kommer fra det latinske «innovare» - som betyr å fornye, eller å lage noe nytt. Under KS-Bedriftenes møteplass oppfordres det til å tenke utenfor boksen. KS Bedrift er den ledende arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen kommunale bedrifter i Norge. De organiserer over 500 kommunalt eide bedrifter innen en rekke bransjer – med energi, avfall, havn, revisjon og brann/redning som de største. KS Bedrift har som mål å bedre medlemmenes rammebetingelser. Medlemmene i KS Bedrift løser viktige samfunnsoppgaver gjennom å produsere grunnleggende tjenester for lokalsamfunnet.

Våg å gjøre ting annerledes

Ved å vise frem eksempler fra organisasjoner og personer som våger å gjøre ting annerledes, ønsker de å bidra til å gjøre medlemmene enda bedre. Styreleder i KS Bedrift, Mette Qvortrup, åpnet møteplassen, hvor 200 deltakere fra hele landet var samlet. Bidragsyterne disse to dagene er blant annet næringsminister Monica Mæland, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, statssekretær Kåre Fostervold, direktør Per Sanderud (NVE), konsernsjef Jens Ulltveit-Moe (Umoe AS) doktor i improvisasjon og jazzfiolinist Stig Roar Wigestrand, og foredragsholder og virksomhetsrådgiver Soulaima Gorani, som er blant "40 under 40 European Young Leader 2014".

Viktige samfunnsoppgaver

KS Bedrift har en sammensatt medlemsgruppe, derfor er det lagt opp til fem bransjevise fagspor den første dagen, med innledende orienteringer fra fagsporenes ledere. Dag to er det et felles program, med temaer som er aktuelle for alle.

I løpet av de to dagene møteplassen varer skal avfallsselskapene i ny kommunestruktur diskuteres, samarbeidsløsninger i energibransjen og rammebetingelser for en bedre brann- og redningstjeneste. Bedriftsledersporet skal snakke om lederrollen og lederutvikling, idealisme og business, samt hvordan de skal bygge kultur for innovasjon i bedriften.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook