Hopp til hovedinnhold

Generasjon Grønn

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit møtte Miljøambassadørene i dag. Hun var til stede da ambassadørene holdt foredraget Generasjon Grønn på Rommen skole i Oslo.

05.05.2014

Det ble også en samtale mellom Kronprinsessen og Miljøambassadørene i etterkant av foredraget. Generasjon Grønn og Miljøambassadørene er et skoletiltak i regi av Miljødirektoratet.

Besøker skoler med miljøforedrag

De unge Miljøambassadørene besøker skoler over hele landet med foredraget Generasjon Grønn - om sammenhengen mellom klimaendringer, tap av naturmangfold og andre miljøutfordringer. Hver ambassadør gjør stoffet levende gjennom sin egen, personlige vinkling. Ungdom formidler til ungdom, og målet er å inspirere og engasjere elevene med egenopplevde historier hentet fra alt fra norske fjell til tropiske skoger.

Foredraget tar utgangspunkt i læreplanen for ungdomsskolen / videregående trinn og tar opp både naturvitenskapelige og samfunnsfaglige problemstillinger

En del av løsningen

Det er et løsningsorientert opplegg. Klimakrisen er en utfordring som kan løses, og hvordan de unge kan bidra står i fokus. Uansett hvilken utdanning elevene velger, kan de være en del av løsningen. Det er de som skal bli framtidens lærere, politikere, snekkere, ingeniører, og bidra til at Norge når klimamålene innen 2050.

De tilhører generasjonen som kan forme framtidas lavutslippssamfunn: De er Generasjon Grønn.Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook