Hopp til hovedinnhold

På fisketur i Bergen

I dag var Hans Majestet Kongen til stede da Sportsfiskets år ble åpnet i Bergen. Kong Harald er selv en ivrig sportsfisker, og dessuten beskytter av Norges jeger- og fiskerforbund.

10.05.2014

Sportsfiskets år er Norges jeger- og fiskerforbunds største satsning noen sinne. I året som kommer, vil lokalforeninger over hele landet arrangere flere tusen aktiviteter for små og store.  Målgruppen er først og fremst barn og unge, og derfor hadde de unge også en viktig rolle under dagens åpning.

Tolv år gamle Are Mikal Toft og Stine Erstad på åtte var med å vise Kong Harald rundt blant akitivtetene på åpningsdagen.

Nasjonal åpning i Bergen

I parken rundt Lille Lungegårdsvann var det en rekke boder som viste ulike aspekter av fiskerlivets gleder. Kong Harald besøkte både en bod som tilbød smaksprøver på sjømat og stands med barnetegninger og fluebinding. Her fikk Kongen overrakt en boks med laksefluer til bruk på en av hans egne fisketurer.

Men det var også lagt opp til faktisk fisking i Bergen i dag, både med mark og dupp og med flue.

Fiske i Lille Lungegårdsvann

Hele 600 fjellørret fra Hardanger har blitt satt ut i Lille Lungegårdsvann til åpningen, og 200 stenger sto klare for alle barn som hadde lyst til å forsøke fiskerlykken. Kong Harald forsøkte selv et par kast med fluestang, men det ble ingen fangst på Kongen i dag.

Vil rekruttere 

Sportsfiske er stadig en utbredt fritidsaktivitet i Norge, men det er færre som driver fritidsfiske i dag enn det var for noen år tilbake. Jeger- og fiskerforbundet har derfor som mål å rekruttere 200 000 nye sportsfiskere dette året. 

Mange aktiviteter vil være spesielt rettet mot barn og ungdom:

- Vi trenger oppvoksende generasjoner som forstår hvilken verdi natur, friluftsliv, vann og vassdrag representerer for fremtiden. Dessuten ser vi at barn som oppdager gleden ved å fiske også drar med seg foreldrene ut, sier Steinar Paulsen i Norges jeger- og fiskerforbund.

Fisk er sunt og godt, og gir helsegevinst både på matbordet og gjennom bevegelse og gode naturopplevelser. Dessuten er sportsfiske en aktivitet som kan drives på alle nivåer og av alle aldergrupper, på tvers av generasjonene.

 

Sportsfiskets år varer fram til 1. juni 2015

 

Kongen fikk prøve seg med fluestanga da han besøkte åpningen av Sportsfiskets år i Bergen i helgen (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook