Hopp til hovedinnhold

EAT

I dag avsluttes todagers-konferansen EAT - Stockholm Food Forum. H.K.H. Kronprinsessen var til stede første dag av konferansen, som diskuterer mat og bærekraft i et helhetlig perspektiv. H.K.H. Prins Daniel var også til stede.

27.05.2014

Dette er første gang EAT arrangeres, og det er Stordalen Foundation og svenske Recilience Centre som står bak. Ambisjonen er å gjøre konferansen til en årlig begivenhet.

Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under åpningsseremonien og innlegget til konferansens hovedtaler, tidligere president Bill Clinton. Sesjonens hovedformål var å gi et overblikk over tematikken, og se på mat, helse og bærekraftighet som byggesteiner i utviklingen de siste tiårene. 

Et helhetlig perspektiv

Det helhetlige perspektivet er konferansens siktemål: Det å se flere hovedaspekter ved mat og bærekraft samtidig, slik at man kan komme opp med løsninger som fungerer både for konsumenten, produsenten og miljøet.

For hva er helseaspektene ved ulike former for matproduksjon? Hva er bærekraftig for dem som produserer maten? Og ikke minst, hva er bærekraftig for natur og miljø?

Konsumentens valg

Kronprinsessen og Prins Daniel var også til stede ved et mindre seminar i en av konferansens parallellsesjoner. Her deltok Kronprinsesse Mette-Marit i diskusjonen rundt konsumentens rolle, i en debatt moderert av Hege Gjessing, leder av Den norske legeforening.

Tittelen på parallellsesjonen var EAT Consumer: Supporting consumer choice, preferences and behaviour for a healthier population and planet

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook