Hopp til hovedinnhold

Delte ut Årets gründer-pris

Green Tech Marine fra Vest-Agder fikk tildelt prisen Årets gründer av H.K.H. Kronprinsen under Innovasjon Norges Signalkonferanse i Oslo i ettermiddag.

03.06.2014

Bedriften har utviklet et utstyr som på en energieffektiv måte renser eksos fra store skip. Den internasjonale skipsfartorganisasjonen (IMO) har besluttet at alle skip som seiler må etterkomme krav om rensing innen 2015. Dette for å redusere farlige utslipp fra internasjonal shipping.

«Årets gründer har utviklet et produkt hvor både det økonomiske og miljømessige potensialet er stort, og det samme er potensialet for verdiskaping i Norge. Det er imponerende å se at en liten, nyetablert bedrift i løpet av kort tid har lykkes i konkurranse med store, internasjonale selskaper,» heter det i juryens begrunnelse.

Årets gründer

Prisen Årets gründer går til en person eller bedrift som har utviklet et nytt produkt eller en ny tjeneste med store muligheter til å vokse. Ideen må være innovativ og ha ambisjoner om å selge internasjonalt.

De to andre finalistene var Nordic Nanovector fra Oslo og Secure-NOK fra Rogaland. Finalistene kjempet om heder, ære og 250 000 kroner.

I løpet av kvelden vil også prisene Årets bedrift, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskaper deles ut.

Signalkonferansen 2014

Temaet for årets konferanse hadde flere fasetter: «Hvordan møter næringslivet de globale utfordringene? Er norske bedrifter rustet til endring? Har vi en politikk som møter utfordringene? Vi forsker og utvikler, men hvor blir det av de kommersielle resultatene?»

Innovasjon Norge hadde invitert både internasjonale og nasjonale eksperter for å belyse temaer som kan være relevante for norsk framtid.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook