Hopp til hovedinnhold

Åpnet Youngwood

Statsbesøkets andre dag startet i Frognerbadet. Deres Majesteter Kongen og Dronningen ledsaget H.E. President Joachim Gauck og fru Daniela Schadt til åpningen av Youngwood-festivalen.

12.06.2014

Norwegian Wood ble arrangert for første gang i 1992, og har hatt tilhold i Frognerbadet de siste tjue årene. Festivalen har etablert seg blant Norges ledende, og trekker store navn til scenen i Frognerparken.

I 2007 ble Youngwood etablert, som et samarbeid mellom Norwegian Wood og Den kulturelle skolesekken i Oslo. Youngwood er et rusfritt tilbud om kultur, musikk og festivalstemning til elever i Oslo og Akershus på ungdomsskolen og videregående skole. Programmet skjer på dagtid og er gratis for skolene som har fått plass. Festivalen har kapasitet på 6000 skoleelever per dag.

I dag kunne President Gauck åpne årets Youngwood og møte elever med tysk som fag på festivalområdet.

Lunsj på Akershus slott

Regjeringen og statsminister Erna Solberg inviterte til lunsj på Akershus slott til ære for President Gauck og fru Schadt i dag. Både Kong Harald og Dronning Sonja, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit var til stede.

Møte med næringslivet

Etter lunsj sto møte med næringslivet på programmet. Ordfører Fabian Stang var vert for arrangementet, som samlet representanter for norsk og tysk næringsliv i Munch-rommet i Oslo rådhus. Der var det næringsminister Monica Mæland som tok i mot Kongeparet og de tyske gjestene.

Mottakelse

I kveld inviterer President Gauck og fru Schadt til mottakelse om bord på seilskuten Gorch Fock. Briggen ligger ved Akershusstranda, og både Kongeparet, Kronprinsparet og Prinsesse Astrid, fru Ferner, vil være blant gjestene om bord i kveld.

 

I morgen reiser Presidenten og fru Schadt til Trondheim, der statsbesøket avsluttes. Kronprins Haakon vil ledsage dem den siste dagen, som vil omfatte besøk til både MARINTEK / NTNU og Nidarosdomen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook