Hopp til hovedinnhold

Verdenskongress i Oslo

I dag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede under åpningen av Verdenskongressen i konstitusjonell rett. Kongressen er den viktigste internasjonale møteplassen for statsforfatningsrett og konstitusjonelle studier i verden.

16.06.2014

Kongressen holdes hvert fjerde år i regi av International Association of Constitutional Law (IACL). I dette jubileumsåret for vår egen grunnlov, er Insitutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo vertskap. Årets kongress er den 9. i rekken, og har temaet «Konstitusjonelle utfordringer – globalt og lokalt».

Også en del av Grunnlovsjubileet

Kongressen går over fem dager, og samler mellom 500 og 600 deltakere fra hele verden. To åpne sesjoner inngår i det offisielle programmet for Grunnlovsjubileet. En av dem fant sted under åpningsseremonien i Universitets aula i formiddag, der prosjektleder professor Eivind Smith holdt innlegget Two Hundred Years Old Constitution? Eirik Holmøyvik foredro om de to grunnlovene fra 1814.

Det var også musikalske innslag under åpningen. Annbjørg Lien spilte Fanitullen på hardingfele, og pianisten Håvard Gimse spilte Sæveruds Kjempeviseslåtten.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook