Hopp til hovedinnhold

Bibliotek i Slottsparken

H.K.H. Kronprinsessen lager bibliotek i Dronningparkens lysthus. Den 19. og 20. juni - om været holder - kan parkens gjester låne bøker å hygge seg med under besøket i parken.

16.06.2014

Under reisen med Litteraturtoget i vår, fortalte Kronprinsesse Mette-Marit hvor opptatt hun er av å inspirere folk til å lese – i overbevisning om at det finnes en bok for alle. Mens reisen pågikk ble det sendt flere hundre boktips til sosiale medier fra publikum som fulgte Litteraturtoget. Disse tipsene ønsker Kronprinsesse Mette-Marit å bringe videre, i tillegg til å presentere noen av sine egne yndlingsbøker.

I samarbeid med Deichmanske bibliotek vil Slottets bibliotekarer derfor innrede lysthuset i Dronningparken som et midlertidig bibliotek 19. og 20. juni.

Lysthuset blir bibliotek

Det er mange som bruker Dronningparken nå i sommersesongen. De som ønsker en bok å lese i under besøket vil kunne låne en bok i lysthuset. Parkbiblioteket følger åpningstidene til Dronningparken, som er fra klokken 07.00 til 20.00. Når parkbesøket er over, leveres boken tilbake.

Det er første gang dette gjøres, og Kronprinsesse Mette-Marit håper mange vil komme og benytte seg av tilbudet. Man kan kanskje ikke lese hele boken under besøket i parken, men her er en god mulighet til å snuse på mange anbefalte titler.

Kronprinsessen kommer selv og besøker biblioteket klokken 08.30 torsdag 19. juni.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook