Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen i møte med NVE

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen fikk en innføring i direktoratets virkeområder da han besøkte Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) i dag.

18.06.2014

Ved NVEs hovedkontor i Oslo ble Kronprins Haakon mottatt av Per Sanderud, Vassdrags- og energidirektør. Han fikk en omvisning på huset, før følget gikk til møterommet hvor syv innledere og avdelingsdirektører holdt foredrag.

Norges vassdrags- og energidirektorat ble grunnlagt i 1921 og er underlagt Olje- og energidepartementet med ansvar for å forvalte landets vann- og energiressursene. NVE ivaretar også de statlige forvaltningsoppgavene innen skredforebygging.

Direktoratets arbeid

Kronprinsen fikk en bred innføring i aktuelle problemstillinger direktoratet arbeider med:

  • Vassdrags- og energidirektør Per Sanderud, holdt foredraget «NVE i et historisk og samfunnsmessig perspektiv».
  • Senioringeniør Turid Bakken Pedersen snakket om "Klimautfordringene – Hva skal vi tilpasse oss til?"
  • Rune Flatby, avdelingsdirektør i Konsesjonsavdelingen, tok opp temaet "Konsesjonsbehandling – miljøvern vs. naturverninteresser. Hvordan håndterer vi konfliktene?"
  • Seniorrådgiver Grethe Helgås holdt foredraget "Flom – Forebygging gjennom kartlegging, sikring og samarbeid med veg og bane. Hva vi kan gjøre for å håndtere/manøvrere flommen underveis?"
  • Rune Engeset, leder av Seksjon for is, snø og bre, gav en innføring i "Snøskredvarsling – Hva skal til for å lage et snøskredvarsel?"
  • Heidi Kvalvåg, seksjonssjef i Seksjon for sluttbrukermarkedet, informerte om "Fremtidens strømmarked – styring av forbruk. Smarte nett".


Besøket ble avsluttet med en omvisning i varslings- og beredskapsfløyen, med veiledning fra senioringeniør Inger Karin Engen, seksjon for flom- og skredvarsling.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook