Hopp til hovedinnhold

En reise i tid og rom

I samarbeid med Åpent Slott inviterer Den norske opera og ballett til Sommerslottet 2014: En reise i tid og rom på Oscarshall.

23.06.2014

Dansere fra Nasjonalballetten, sangere fra Nasjonaloperaen, og en strykekvartett fra Operaorkestret vever ballett, moderne dans, musikk og sang fra senromantikken sømløst sammen  på Oscarshall - lystslottet som i seg selv er et hovedverk innen norsk nasjonalromantikk og nygotikk.

En reise

Opplevelsen starter med båttur fra Sukkerbiten utenfor Operaen. Båten legger til ved Oscarshall, hvorpå publikum blir guidet i og rundt slottet.

De åtte forestillingene finner sted 25. - 28. juni, og billetter kjøpes hos Operaen (se lenke til høyre). Noen av forestillingene er allerede utsolgt.

Rammen: Lystslottet Oscarshall

Oscarshall sto ferdig i 1852. Det tilhører staten, men disponeres av Hans Majestet Kongen. Etter omfattende restaurering 2005 - 2009 ble lystslottet åpnet for publikum om sommeren. Det viderefører en lang tradisjon: Byggherren, Kong Oscar I, gjorde selv Oscarshall tilgjengelig for allmennheten og lystslottet ble et populært utfartssted for Christianias befolkning og tilreisende.

Galleri Dronning Joséphine

I 2013 åpnet også et galleri og en liten kafé i kjøkkenbygningen på Oscarshall. Galleriet er oppkalt etter Kong Oscars dronning - Joséphine - en svært kulturinteressert dame, som også var særdeles engasjert i byggingen av Oscarshall. Så engasjert at mange har ment lystslottet egentlig burde vært oppkalt etter henne.

Dronning Sonja foretok åpningen av galleriet, som denne sesongen viser salgsutstillingen "En grafisk suite til H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend" av Olav Christopher Jenssen. Galleriet kan besøkes som en del av omvisningene på Oscarshall - eller som et uavhengig besøk.

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook