Hopp til hovedinnhold

Ferie for alle

DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i går frivillige og deltakere på sommerleiren som Røde Kors arrangerer på Haraldvigen utenfor Kristiansand. «Ferie for alle» er et gratis ferietilbud til familier som strever økonomisk.

18.07.2014

Røde Kors legger vekt på at hele familien skal reise på ferie sammen. Ferieoppholdet gir familier med svak økonomi en mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner.

Ferieleiren Haraldvigen har denne uken huset 65 barn og voksne, sammen med 10 frivillige fra Røde Kors. Deltakerne har vært med på en rekke inne- og uteaktiviteter som fisking, bading, kanopadling, seiling, vannsklie og diskotek.

Optimistjolle, kanotur og omvisning

Kronprinsparet ble ønsket velkommen til Haraldvigen av senterleder Øistein Hagen. Fungerende generalsekretær Grete Herlofsen i Røde kors ga først en orientering om ferietilbudet.

Under det timelange besøket fikk Kronprinsparet også en omvisning på øya, og de deltok i en samtale med en familie som ferierer på Haraldvigen. Kronprinsen fikk en seiltur i en optimistjolle beregnet for én person, mens Kronprinsessen ble med på en liten padletur i kano.

Aktiviteter utendørs

«Ferie for alle» er en aktiv ferie. Mange av aktivitetene foregår utendørs. Det tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6 til 12 år.

I tillegg til Haraldvigen utenfor Kristiansand arrangeres oppholdene på Røde Kors-sentrene Merket i Oppland og Eidene i Vestfold.

Stadig flere barn vokser opp i familier med inntekt under fattigdomsgrensen. I sommer har Røde Kors med seg 1843 barn og voksne på "Ferie for alle". Det er flere enn noen gang tidligere.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook