Hopp til hovedinnhold

Gudstjeneste på 22. juli

Det er tre år siden angrepet på Regjeringskvartalet og ungdommene på Utøya. H.K.H. Kronprinsen var i dag til stede på en gudstjeneste i Oslo domkirke med temaet «Fredstanker, framtid og håp».

22.07.2014

Statsminister Erna Solberg og representanter fra det offisielle Norge var også til stede på gudstjenesten.

Sorg, bønn og håp

Gudstjenesten ble ledet av fungerende biskop Trond Bakkevig, fungerende domprost Elisabeth Thorsen og domkirkeprest Birte Nordahl.

Dagens prekentekst var hentet fra Jeremia 29, 11: «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

– Det er ikke slik at tiden leger alle sår og gjenoppretter all tillit. Den gjør ikke det. Sorg og tap av tillit gir oss arr som etter sår. Noen blir værende, merker oss. Våre arr og våre sår er forskjellige selv om vi ble utsatt for det samme. Det eneste vi kan dele, er at 22. juli forandret oss. Så skal vi arbeide og be for at de arr som sorg og tillitstap har gitt, ikke skal gi rom for avmakt og bitterhet. Ugjerningsmannen og hatet han ga ord til skal aldri ta fra oss fremtid og håp, sa Bakkevig i sin preken.

Åpen kirke

Oslo domkor deltok under gudstjenesten. Artisten Maria Solheim fremførte sangen «Den prektigkledde sommerfugl», akkompagnert av Martin Rosenhoff på cello.

Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet holdt en hilsen før det ble invitert til lystenning foran i kirken.

Kirken var åpen for alle som ønsket å delta.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook