Hopp til hovedinnhold

Sjømannskirken 150 år

I dag var Hans Majestet Kong Harald til stede da Sjømannskirkens 150-årsjubileum ble feiret med gudstjeneste i Johanneskirken i Bergen. Det ble også anledning til et besøk til Bergens Sjøfartsmuseum.

31.08.2014

Kong Harald er Sjømannskirkens beskytter, og var til stede både under gudstjenesten og ved kirkekaffen senere på dagen. Gudstjensten ble ledet av fungerende biskop i Bjørgvin, Jan Otto Myrseth. I tillegg deltok Sjømannskirkens jentekor på Costa del Sol, sangere fra Bergen Domkor og messingblåsere og slagverk fra Sjøforsvarets musikkorps.

Under kirkekaffen fikk Kong Harald servert vafler - naturligvis... Mange reisende nordmenn et forhold til vaflene på Sjømannskirken.

Feirer over hele verden

I år er det 150 år siden Sjømannsmisjonen ble stiftet i Bergen, og i høst feirer Sjømannskirken sitt jubileum over hele landet - og i sine kirker verden over. I dag ble det holdt jubileumsgudstjenester for Sjømannskirken i samtlige norske domkirker.

Hele 1 av 3 nordmenn vært i en sjømannskirke, og mange føler en egen tilknytning. På Sjømannskirkens nettsider kan man lese mange beretninger om hva den har betydd - og stadig betyr - for den enkelte, og alle er invitert til å dele sine egne opplevelser på sidene eller i sosiale medier med #mittbånd.

Bergens Sjøfartmuseum

På Sjøfartsmuseet åpnet en ny utstilling i dag, i sin helhet viet Sjømannskirken. Direktør Tore Lauritz Nilsen viste Kong Harald omkring i utstillingen i følge med konstituert generalsekretær Jan Olav Johannessen.

Museet presenterer selv utstillingen slik:
"Fra
å være motvekten som skulle holde norske sjømenn unna syndige og farlige fristelser i utenlandske havnekvartér, har kirken - i tråd med endringene i skipsfarten og nordmenns reisevaner - stadig utviklet og endret mandat og nedslagsfelt. I dag er sjømannskirken en aktør for alle nordmenn i utlandet - ikke bare sjøfolk. Bli bedre kjent med en organisasjon, som takket være sin suverene omstillingsevne, fortsatt er like aktuell. "

Utstillingen åpner for publikum imorgen, 1. september.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook