Hopp til hovedinnhold

Testet VM-løypene

Denne helgen avsluttes VM i terrengsykling - Mountainbike & Trials - på Hafjell. H.K.H. Kronprinsen så finalen i rundbane for kvinner under 23 i dag - men først fikk han selv teste deler av løypa.

05.09.2014

Kronprinsen hadde følge av Norges tidligere verdensmester Rune Høydahl og Silje Katrine Holmsen fra Norges Cycleforbund under testrunden. På jakkeryggen hadde han slagordet til Ungdoms-OL som holdes på Lillehammer i 2016 - "Go beyond, create tomorrow".

Etterpå kunne Kronprins Haakon ta plass på tribunen for å se finalen i Rundbane for U23 kvinner. Gunn Rita Dahle Flesjå og Rune Høydahl ga en orientering om sporten og de ulike disiplinene.

Rundbane U23 kvinner

Omlag 14.30 var siste målgang i rundbanerittet for kvinner under 23 år. Kronprins Haakon sto for utdelingen av medaljer, som gikk til Jolanda Neff fra Sveits (gull), franske Margot Moschetti (sølv) og Linda Indergand - også fra Sveits (bronse).

I morgen, lørdag, er veteranen Gunn-Rita Dahle Flesjå norsk favoritt i eliteklassen etter en 6. plass i verdenscupen. Med flere verdenscupseire bak seg, i tillegg til både VM- og OL-gull, er det få på startstrek med mer erfaring enn henne.

Sommer som vinter

Hafjell er selvfølgelig godt kjent, men først og fremst som vintersportsted med flotte løyper for slalom og utfor. At løypene nå også tas i bruk til terrengsykling i sommersesongen, utvider bruksområdet kraftig.

Sykling er en stor sport i Europa, og de nye mulighetene på Hafjell kan bli et viktig tilskudd til turistnæringen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook