Hopp til hovedinnhold

#EnGangTil i Bergen

H.K.H. Kronprinsessa deltok på Gjenbruksdagen i Bergen i dag. Saman med Fretex og konferansier Jenny Skavland ønskte Kronprinsessa å vise moglegheitene i redesign og kor viktig gjenbruk er.

07.09.2014


Etter Gjenbruksdag i Fredrikstad i går, fredag, var det Bergen som stod for tur i dag. Målet er å inspirere til meir miljøvennlege val.

Berekningar viser at kvar av oss i gjennomsnitt kastar sju kilo klede kvart år, mykje av det fullt ut brukbare ting. Dersom dette i staden kunne brukast på nytt, har det positive miljøeffektar. Også klede og tekstilar som ikkje lenger er brukbare som dei er, kan komme til nytte. Det kan Fretex lage nye produkt av.

Catwalk på Festplassen

Som i Fredrikstad på fredag var det duka for både moteoppvising og salsbuer. På catwalken fekk publikum sjå redesign og gjenbruk, og i buene stod «personlege shopparar» klare for å hjelpe til i jakta på klesskattar.


Fleire av kleda til Kronprinsessa har vorte redesigna for høvet.

 

 

 

September 2014 arrangerte Fretex gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen. Kronprinsesse Mette-Marit deltok begge steder, og snakket om sitt engasjement for Fretex og gjenbruk. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook