Hopp til hovedinnhold

Avsluttet i Vestvågøy

Dagens besøk til Leknes i Vestvågøy kommune avsluttet Kronprinsparets fylkestur i Nordland. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen fikk oppelve tre begivenhetsrike dager i storslåtte omgivelser.

11.09.2014

- Kanskje det gjør noe med både skaperkraft og initiativ når du bor mellom himmel og hav sånn som dere gjør. Vi har sett levende samfunn med pågangsmot og oppfinnsomhet. Turen vår i fem kommuner har vist Nordland fra veldig forskjellige vinkler og sider. Miljøengasjement og strandrydding i Steigen, fantastisk kulturlandskap på Kjelvik gård i Sørfold, et levende fiskerisamfunn i havgapet på Værøy og bærekraftig turisme i Moskenes, sa Kronprins Haakon fra scenen i Leknes.

Kronprins Haakon viste også til tidligere besøk med surfing på Unstad, men det ventet enda flere opplevelser på Vestvågøy.

Moderne kultursenter og vikingmuseum

Kronprinsparet fikk ta del i den offisielle åpningen av Vestvågøys nye kultursenter under besøket i dag. "Meieriet" rommer både bibliotek og sal for konserter, konferanser og kino. Her finnes også øvingslokaler for musikk, og Kronprins Haakon fikk æren av å erklære senteret for åpnet ved å signere en gitar. Det ble mer gitar for Kronprinsen, som ble utfordret til å spille med av ungdommene i vandet Frozen Fire.

På Lofotr vikingmuseum møtte Kronprinsparet representanter for Lofotlam, og kunne se hvordan gjeterhunder arbeider når de samler lam. De fikk også demonstrert holdvurdering, er man kjenner på dyrenes muskelsetning og kjøttfylde for vurdering av sau før slaktetid.

Inne i høvdinghuset ønsket høvding Terje Bøe og husfrue Kjersti Skaufeldt velkommen, og viste fram tradisjonelt håndverk som veving og skinnarbeider.

Avsluttet i Gildehallen

Etter et avsluttende pressemøte, ble fylkesturen rundet av med lunsj på lofotlam i Gildehallen.

Kronprins Haakon takket for besøket i talen sin tidligere på dagen:

- Noe av det fineste er nok likevel alle de hyggelige menneskene vi har møtt og snakket med og blitt litt kjent med. Vi vil gjerne takke alle de som har bidratt til at vi har fått en så uforglemmelig og fin fylkestur.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook