Hopp til hovedinnhold

Omvisning i Dronningparken

Kommende helg er det igjen tid for Oslo Åpne Hus, og Slottsparken er en del av programmet. Bli med en av Slottets egne gartnere på vandring i Dronningparken.

09.09.2014


Du har kanskje besøkt Slottsparken - og Dronningparken - mange ganger. Men hvor godt kjenner du den egentlig? Dronningparken har en lang historie med røtter tilbake til 1700-tallet. Den har også en spennende framtid. I programmet hos Oslo Åpne Hus står det å lese:


Det kongelige hoff Slottsgartneriet har forvaltet Slottsparken med Dronningparken siden midt på 1800-tallet. Parkene har gjennomgått mange faser. De nærmeste årene vil Slottsparken med Dronningparken gjennomgå til dels omfattende og ulike rehabiliteringstiltak. Innhold, forvalting og drift dreies mot modeller med begreper som byøkologi, biodiversitet og permakultur. De mange ulike tiltakene bygger på omfattende perspektivplaner der kulturhistoriske og bymiljømessige verdier står sentrale.

Gratis omvisninger

Det blir gratis omvisninger lørdag 13. og søndag 14. september - klokken 13.00 begge dager. Interesserte kan møte fram utenfor Slottets søndre inngang (på siden av bygningen - retning Henrik Ibsens gate).

Åpne Hus og hager 

Et stort antall åpne hus og ulike arrangementer finner sted over hele Oslo denne helgen. Det hele innledes med Oslo kulturnatt fredag. Fullt program er tilgjengelig via pekeren til høyre.

 

 

Fakta

Slottsparken på Facebook

Slottsparken har sin egen side på Facebook. Her finner du bilder av parken gjennom årstidene, innblikk i parkens historie, informasjon om nye planer og pågående arbeider.

Siden passer for alle som er glad i Slottsparken - eller interessert i hvordan en slik stor bypark drives.

Kuleløk (Allium) i Dronningparken, Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook