Hopp til hovedinnhold

Åpnet Nasjonalt Vitensenter

I dag åpnet Kronprinsparet et nytt, nasjonalt vitensenter. Det nye senteret skal spre kunnskap om styrkebasert læring. Det er en metodikk DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen er overbevist om verdien av - for de har selv sett at den virker.

15.09.2014

Det er Arbeidsinstituttet i Buskerud, Lent AS og Buskerud fylkeskommune som står bak det nye vitensenteret. Kronprinsparets fond har samarbeidet med Arbeidsinstituttet i flere år, noe som har gitt Kronprinsen og Kronprinsessen muligheten til å møte ungdom som har fått helt nye muligheter takket være denne måten å arbeide på. De unge har blitt sett for sine styrker og fått støtte til å hente ut potensialet sitt.

- Det er viktig å lære av det som fungerer, sa Kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fikk en omvisning på senteret i dag, og deltok også i gruppearbeid rundt senterets muligheter.

Det nytter

I samarbeid med Kronprinsparets fond har DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) gjort en analyse av samfunnsnytten i tiltak som Arbeidsinstituttet i Buskerud og andre prosjekter med mål om å føre ungdom tilbake til utdanning og arbeid. Funnene støtter opp om at denne metodikken er svært gunstig, med høyere sannsynlighet for at ungdommene oppnår videregående kompetanse og arbeid. Både i selvfølelse for den enkelte og i kroner og øre for samfunnet er gevinsten svært stor.

Også for virksomheter

Metodikken kan også med fordel tas i bruk i bedrifter, etater og organisasjoner, mener Arbeidsinstituttet. Det handler om å ikke bare lete etter feilene, men å løfte fram hva som faktisk virker: Hva skjer i organisasjoner hvis man går fra å identifisere det som ikke fungerer til å etterspørre og ha fokus på det man lykkes med – og lære å praktisere det? 

Samtaler om egne suksesser og ressurser utløser engasjement og skaper positive mestringsforventninger. Resultater viser at bare det å stille positive spørsmål i seg selv kan utløse viktige endringer.

Vitensenteret er allerede i gang med en av de første studiene i styrkebasert arbeid i Europa, og starter også opp en rekke kurs allerede i høst. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook