Hopp til hovedinnhold

Besøk hos Trivselsledere

I dag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Trivselslederne på Runni ungdomsskole i Akershus. Trivselslederne legger til rette for aktivitet og inkludering av alle i skolegården.

06.10.2014

Trivselsleder er Skandinavias største program for aktivitet og inkludering i barne- og ungdomskolen. Dedikerte trivselsledere tar initiativ til aktiviteter i skolegården og går aktivt inn for at ingen skal stå utenfor leken.

Mer enn tusen skoler i Norge, Sverige, Danmark og Island deltar i programmet. Det finnes Trivselslederskoler i alle norske fylker, og i mer enn 200 kommuner.

Trivselsdans

Elevene på Runni ungdomsskole framførte en egen "trivselsdans" til ære for Kronprinsessen da hun besøkte skolen i dag. Inne på skolen fikk hun en orientering om programmet, før Kronprinsessen selv fikk delta i aktivitetene i skolegården.

Dette er første gangen Kronprinsesse Mette-Marit besøker Trivselsleder ute på en skole etter at Kronprinsparets fond inngikk samarbeid med programmet i mai i år. Samarbeidet skal blant annet styrke Trivselsleders satsning mot ungdomsskolen.

Aktivitet og inkludering

Gjennom aktiv inkludering og i kombinasjon med gode handlingsplaner er målet å også bidra til mindre mobbing.

Trivselsleder skal:

  • Gi økt og mer variert aktivitet i friminuttene
  • Bygge vennskap
  • Hindre konflikter
  • Gi inkluderende, vennlige og respektfulle elever

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook