Hopp til hovedinnhold

- Du er en leder

I dag var H.K.H. Kronprins Haakon i Knarvik i Nordhordland for å markere Global Dignity Day. Der fikk han blant annet høre elever fra Knarvik videregående skole fortelle sine historier om verdighet.

15.10.2014

Avslutningsvis snakket Kronprinsen med elevene om det å bidra positivt:

- Alle som er her i rommet i dag er en leder. Du er en leder. Det er noen som ser til deg, som blir påvirket av deg. Hvordan vil du bruke det lederskapet? Hva er det du vil at folk skal sitte igjen med når de har hatt noe med deg å gjøre? Hvilken retning har du lyst til å ha? Hvordan kan du bidra på en positiv måte?

Kronprins Haakon ledet samtalen i et av klasserommene. Det samme gjorde frivillige veiledere fra blant annet Norlandia Care, MOT, Politihøgskolen, Rafto-stiftelsen og Peppes.

Sterke historier

I løpet av to timer deltok førsteklassingene ved skolen på gruppearbeid i klasserommene, og flere av elevene delte sine historier om å gjøre noe godt for andre, eller for seg selv.

- Det var fine historier. Jeg liker spennet – fra han som reiste seg opp på bussen eller han som kjørte hjem en dame med masse handleposer, til de historiene som handler om mer alvorlige ting som mobbing, utestengelse og depresjon, sa Kronprinsen på et pressemøte under besøket.

- Sette i gang prosesser

Kronprins Haakon er en av initiativtakerne til organisasjonen Global Dignity sammen med den finske filosofiprofessoren Pekka Himanen og John Hope Bryant fra den amerikanske organisasjonen Operation Hope.

- Vi lagde et skoleopplegg som bare tar to timer, som vi ønsket at noen hadde gjort da vi gikk på skolen. Kanskje for å sette i gang noen prosesser. Det er en prosess hvor vi ønsker å hjelpe elevene til selv å finne sin retning og hva de synes er viktig, sa Kronprinsen.

Det er femte år på rad Global Dignity Day blir markert på videregående skoler over hele landet. 30 000 elever deltar i Norge. På verdensbasis deltar over 400 000 ungdommer fra mer enn 70 land.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook