Hopp til hovedinnhold

Kongen besøkte Svelvik og Hof

Barn og unge, miljø og oppvekstsvilkår stod i sentrum for programmet i de to Vestfold-kommunene under H.M. Kongens besøk i dag.

21.10.2014

Første stopp på programmet var Støa barnehage, lengst nord i Svelvik kommune. Her var alle de eldste barnehagebarna i kommunen samlet.

Kongen ble ledsaget til en utstilling på husveggen med informasjon om barnehagens arbeid for å hjelpe barn i andre land – i regi bistands- og utviklingsorganisasjonen FORUT – og barnehagens satsing på lekens betydning i barnas sosiale utvikling.

Barna dro til med «Bli med»-sangen før Kongen og hans følge vinket farvel.

Ung medbestemmelse i Svelvik

Svelvik er en kommune nordøst i Vestfold, ved munningen til Drammensfjorden. Det bor rundt 6500 mennesker i Svelvik.

Etter besøket i barnehagen møtte Kongen elevene i grunnskolen i Svelvik. På Tømmerås skole og Svelvik ungdomsskole fikk Kongen informasjon og omvisning av elevene om Svelviks stolte historie, om skolens miljøgruppe, valgfaget «Innsats for andre» og medvirkning i kommunale planprosesser.

Elevene serverte Kongen lokalprodusert eplejuice som falt i smak.

På uteområdene mellom skolene ventet det tett med voksne, barn og paraplyer. Elever fremførte «Barnas Svelviksang», og det ble vist et utdrag fra det lokalhistoriske Svelvik-spelet. De unge skuespillerne imponerte med sang, dans og Napoleonskrigene sett med barns øyne.

- Barn og unge er noe jeg har lagt vekt på de siste årene, så dette er fortsettelse av det. Det er hyggelig å se at de tar vare på ungdommen, det er dem vi skal leve videre på, sa Kongen på et pressemøte under besøket.

Rideshow og granbarte i Hof

I innlandskommunen Hof ventet rikelig med regn og hundrevis av barn og unge i aktivitet. Frivillighet som aktiverer barn og unge stod i fokus for besøket.

Ute på grusbanen holdt Hof Rideklubb en rideoppvisning, og speiderne kunne by på granbarte. De unge skihopperne Ole Flåten Grøthe (11 år) og My Hamre (7 år) snakket med Kongen om idretten sin, mens lagkameratene turnerte opp og ned i en kunstig bakke på miniski.

Fotballgruppa viste en kort treningsøkt, mens langrennsgruppa tok en rulleskistafett.

Boller og saft til alle

Inne i Hof-hallen var det fullt av aktiviteter som turnoppvisning med barn fra 4 til 18 år, håndballkamp og klatring.

Kongen fikk en forsmak på utstillingene som 4H skal ha på Høstfesten i kommunen med blant annet foto, grønnsaker og urter.

I Kultursalen ventet boller, saft og sang av Superklubben og gospelkoret. Bygdekvinnelaget og 4H hadde bakt 1000 boller i anledning besøket.

Lederen for Ungdommens kommunestyre i Hof, Ragnhild Anna Hoff Husøy (17 år), holdt en tale til Kongen og takket for besøket. Hun løftet også frem den frivillige innsatsen de voksne legger ned for å gi barn og unge i Hof et bredt aktivitetstilbud.

Det bor i overkant av 3000 innbyggere i Hof som ligger nordvest i Vestfold fylke.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook