Hopp til hovedinnhold

Kvinners liv da og nå

Kvinneprat på tvers / SESAM er en møteplass for kvinner av alle nasjonaliteter som ønsker å lære mer, eller lære bort, om det å bo i Norge. Denne uken deltok Hennes Majestet Dronningen på møtet deres.

29.10.2014

Hver onsdag kveld arrangerer Oslo sanitetsforening «Kvinneprat på tvers». Det snakkes om et nytt tema på hvert møte, og ofte er de relaterte til norsk levemåte. Det kan for eksempel være miljø – sortering og gjenvinning, arbeidslivskoder, rikdom og overflod og barneoppdragelse. Kveldens tema var «Kvinners liv da og nå».

SESAM

Da Dronningen ankom møtelokalet på Smestad fikk Hennes Majestet en orientering om Oslo Sanitetsforening og Kvinneprat på Tvers, og om konseptet SESAM – som står for Styrt engasjerende samtale. Alle jenter og kvinner kan delta, tilbudet er gratis, og man trenger ikke å melde seg på forhånd.

De som hadde møtt opp for kveldens samtale presenterte seg, før alle satt seg samlet i stuen. Denne onsdagen var det deltakere fra både Portugal, Ukraina, Kina, Chile, Iran, Mongolia, Spania, Slovakia, Russland/Mordovia, Peru, Japan, Eritrea og Norge. 

Kvinner i kunsten

Christian Krogh, Pablo Picasso, Edvard Munch, Edouard Manet og en rekke andre berømte kunstnere vekker interesse og byr på diskusjoner om kvinners rolle i samfunnet og familien da og nå. Det ble utdelt reproduksjoner av utvalgte malerier, og kvinnene, Dronningen inkludert, ble delt inn i grupper. Det ble en uformell samtale i gruppene om malerienes motiver, og refleksjon om mulige forandringer i kvinners liv. Hver gruppe presenterte deretter sin tolkning av et maleri.

Møteplass

Tilbudet har som formål å være et hyggelig treffsted for kvinner i alle aldre og av alle nasjonaliteter, som ønsker å ha et sted å treffe andre kvinner. På denne måten kan man både praktisere norsk og lære om norske tradisjoner. Norske kvinner deltar også som samtalepartnere på frivillig basis.

Hvert møte avsluttes med et sunt fellesmåltid.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook