Hopp til hovedinnhold

Litteraturmiddag på Skaugum

I forlengelse av vårens togreise inviterte H.K.H. Kronprinsessen til samtale om litteratur på Skaugum i går kveld. Hva kan vi gjøre for å få flere til å bli glad i å lese?

14.11.2014

Hva kan vi gjøre for å få flere til å bli glad i å lese? Dette var et av spørsmålene Kronprinsesse Mette-Marit selv stilte de inviterte på Skaugum torsdag kveld. Gjestene representerte både forfattere, forleggere, anmeldere, bibliotekarer og andre viktige stemmer i norsk samfunnsliv som er opptatt av litteratur.

Spre leseglede

Kronprinsparet deltok begge på samlingen, og Hennes kongelige høyhet ønsket velkommen med å fortelle om formålet med, og ønsker for kvelden.

- Dette har jeg gledet meg til. Jeg tror at noe alle vi som er samlet her i kveld har felles, er kjærlighet til litteratur, og jeg håper at denne kvelden kan handle om nettopp det: Å dele store leseopplevelser. Utveksle erfaringer og tanker om hva bøkene har gitt/gir oss. For meg er det viktig å bruke min egen litteraturinteresse til å spre leseglede, og jeg tror at det finnes en bok for alle. Det var derfor vi arrangerte Litteraturtoget i vår, fra Bodø til Trondheim. Jeg tok med noen av yndlingsbøkene mine. Folk delte raust av sin leseinteresse – og bibliotekvogna, som var hektet på Kongevogna, ble godt besøkt, sa Kronprinsesse Mette-Marit.

«Min bok»

For noen år siden lagde Anne Marit Jacobsen en forestilling basert på dikt av Hans Børli. I går åpnet hun programmet, akkompagnert av Kristin Skåre på flygel, med å dele noen av Børlis dikt.

Da Kronprinsessen reiste med Litteraturtoget fortalte mennesker om «Min bok», både på hvert stopp, og på sosiale medier underveis. Under torsdagens samling på Skaugum delte alle de oppmøtte «min bok», og hvorfor nettopp den boken har vært viktig for hver enkelt.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook