Hopp til hovedinnhold

Kulturkvartalet Stormen

I kveld tar H.K.H. Kronprinsregenten del i åpningen av Stormen - Bodøs nye kulturkvartal. Åpningsforestillingen vises på NRK TV i kveld.

15.11.2014

I 2011 startet byggingen av Kulturkvartalet i Bodø - den største utbyggingen i kommunens historie. I kveld feries åpningen i nye Stormen Konserthus. Det andre bygget i komplekset er Stormen Bibliotek, som i tillegg til boksamlingen også rommer kafeer og utstillingslokaler.

I dag avdukes også kunsten som skal pryde kvartalet. AK Dolven vant konkurransen om utsmykkingen med et prosjekt inspirert av Askeladdens evne til å tenke kreativt og se nye muligheter gjennom "Jeg fant, jeg fant!". Utsmykningen består av fire deler som alle på sitt vis er basert på fundne ting: Funnede stemmer, funnet lys, funnede steiner, et funnet fotografi, funnede historier og en funnet lyktestolpe...

Åpningsforestilling i kveld

Den store åpningen går av stabelen fra scenen i Stormen Konserthus i kveld, med tale av Hans Kongelige Høyhet. Nord-norske artister setter sitt preg på forestillingen, med både Mari Boine, Birgitte Christensen, Halvdan Sivertsen, Kari Bremnes, Audun Iversen, Marianne Beate Kielland og Kråkesølv på scenen. Nordnorsk Symfoniorkester deltar under ledelse av dirigent Christian Lindberg, og Leif Ove Andsnes trakterer flygelet.

I tillegg til forestillingen på hovedscenen, vil det også bli innslag fra andre deler av det innholdsrike bygget.


Åpningsforestillingen vises på NRK TV, ledet av Carina Olset og Halvdan Sivertsen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook